1. Varför tar ni betalt när det alltid varit en gratistjänst?

På grund av en vikande annonsmarknad befinner vi oss nu i en situation som är ekonomiskt ohållbar. Därför bygger vi nu om lektion.se med ett nytt mål i sikte, att de lärare som delar ska kunna få en ekonomisk kickback. Ett slags Spotify för lärare.

Vi hoppas vi har medlemmarnas förtroende och att så många som möjligt blir betalande medlemmar.

2. Måste jag avregistrera mig om jag inte vill betala?

Du behöver inte avregistrera dig för att bli passiv medlem. Den 1:a juli kommer betalfunktionen starta och du som medlem måste då aktivt välja att bli betalande medlem. Om du inte gör det kommer du automatiskt fortsätta som passiv medlem utan kostnad.

3. Vad kostar det att vara medlem?

Du kan välja hur du vill betala ditt medlemsskap. 39kr/månad, 199kr/6 månader eller 349kr/år.

Du kan även välja att vara plusmedlem för: 49kr/månad, 235kr/6 månader eller 441kr/år.

4. När/Hur kan jag få betalt för mina lektioner?

Under hösten kommer vi att bygga om nerladdningstjänsten. Vi kommer att kontakta de lärare som delar och komplettera de ekonomiska villkoren för de lärare som vill få en ekonomisk kickback. Vårt mål är att ha en fungerande tjänst till första delen av 2024.

5. Hur fungerar medlemsavgiften?

När du blir betalande medlem väljer du ifall du vill vara medlem månadsvis, halvårsvis eller årsvis. Du betalar genom att registrera ett bankkort. Betalningen är förskottsbetalning för vald period och innefattar ingen uppsägningstid. Du kan när som helst säga upp ditt medlemsskap utan påföljande betalning för nästkommande period.

6. Vad får jag som betalande medlem?

  • Ladda upp dina egna lektioner
  • Ladda ner andra medlemmars lektioner
  • Möjlighet till ersättning för nerladdningar av ditt material. (planerad start i början av 2024)
  • Delta i diskussionsforum
  • Se medlemmarnas länktips
  • Skapa din egen profil om du vill och presentera dig för andra medlemmar
  • Få våra medlems- och informationsbrev med tips, idéer och erbjudanden som har med ditt skolarbete att göra

7. Vad händer med mig som PlusMedlem?

Du som idag redan är plusmedlem fortsätter att vara det fram till årsskiftet för nuvarande summa 25kr/månaden. Efter årsskiftet blir priset 49kr/månaden.

Det som ingår i Plusmedlemsskapet är: (utöver vanligt medlemsskap)

  • Möjlighet att redigera i lektionsfilerna
  • Ämnesbevakning - få ett mail när något nytt lagts in i de ämnen och årskurs som du är intresserad av
  • Favoritlistor - Du kan skapa egna favoritlistor, men även söka andra medlemmars favoritlistor och enkelt ladda ner dessa. (.zipfil)

8. Vad händer om jag inte blir betalande medlem?

Som passiv medlem kommer du efter den 1 juli ha begränsat utbud. Du kan fortfarande använda lektion.se som en lektionsbank för dina egna lektioner. Dessa kan du alltid lista eller söka och ladda ner. Du kommer även åt alla de sponsrade lektioner som organisationer erbjuder genom lektion.se. Andra lärares lektioner kan du söka och förhandskolla. Men vill du ladda ner dessa måste du vara betalande medlem. Som icke-betalande medlem får du dock inte möjlighet till ekonomisk ersättning efter hur mycket ditt material laddas ner.

9. Kommer mina lektioner att försvinna?

Dina lektioner kommer att fortsätta att finnas för andra lärare att använda så länge som du vill. Som passiv medlem har du dock inte möjlighet att få någon ekonomisk ersättning då detta kräver ett medlemskap med ekonomiska transaktionsvilkor. Dessa införs troligtvis innan årsskiftet.

10. Kan jag ta bort lektioner?

Du kan när som helst logga in och ta bort dina lektioner.

11. Hur avslutar jag mitt medlemsskap?

Du kan närsomhelst avregistrera dig som medlem. Logga in och klicka på ditt namn uppe till höger. Välj "Mina sidor" och klicka på "Avsluta medlemsskap".