Länkar

Ett urval av tjänster och länksamlingar som kan vara till hjälp i ditt arbete. Glöm alla krångliga internetadresser - från lektion.se kan du med ett enkelt "klick" komma vidare till alla utmärkta resurser som finns på Internet.

Söker du länkar i ditt ämne? Sök bland medlemslänkarna!

 

arbetslivskoll.se

arbetslivskoll.se

Arena Skolinformations utbildningsmaterial om arbetslivet och arbetsmiljö riktar sig till dig som lärare eller studie och yrkesvägledare på gymnasiet. På sajten kan du läsa mer om materialen, beställa dem kostnadsfritt (ingen fraktkostnad tillkommer), få lektionsförslag och hitta länkar till andra webbsidor

 

Bonden i skolan

Bonden i skolan

Kunskap om vad bonden levererar Här lär du dig mer om bondens arbete och varifrån vår svenska mat kommer

 

Få läxhjälp med Allakando

Få läxhjälp med Allakando

Behöver du en privatlärare som är utvald för just dig och för dina behov av läxhjälp? Någon som kan ge läxhjälp, och verkligen förklara det som känns extra svårt? Det kan vi hjälpa dig med på Allakando läxhjälp, mattehjälp online, Något vi på Allakando även erbjuder är hjälp med förberedelser och studerande inför högskoleprovet. Allakandos privatlärare är rikstäckande vilket innebär att du kan få hjälp vart du än bor. Exempel på städer är Stockholm, Göteborg, Malmö, Norrköping, Göteborg, Lund och många fler.

 

Hjärta mjölk

Hjärta mjölk

Med Hjärta mjölks lektioner för årskurs 1-6 och pedagogiska material för förskolan får elever och förskolebarn arbeta med läroplanens frågor om mat, miljö och hållbarhet.

 

Höj dina betyg med läxhjälp från SmartStudies

Höj dina betyg med läxhjälp från SmartStudies

SmartStudies är ett företag som hjälper elever i hela Sverige med sina studier, med specialisering på läxhjälp i matematik. Men med en privatlärare från SmartStudies så kan du få hjälp med att höja dina betyg i alla ämnen, inte bara i matematik. Till exempel så kan du också få hjälp med fysik, svenska eller engelska av en privatlärare. Läxhjälp från SmartStudies finns i hela Sverige. Oavsett om du bor på en liten eller stor ort. Bara några exempel på städer där vi finns är Stockholm, Göteborg, Malmö och. Uppsala.

 

Liten och trygg

Liten och trygg

Liten i förskolan Pedagogiska övningar om känslor och rättigheter. Lek, samtala och skapa tillsammans med barnen.

 

Lärarförlaget

Lärarförlaget

Lärarförlaget är ett politiskt och religiöst obundet förlag, som ingår i Lärartidningar Produktion AB – ett helägt dotterbolag till Lärarförbundet. I vårt sortiment hittar du böcker för lärares kompetensutveckling, fortbildning och inspiration. Vi ger ut böcker för förskollärare, grundskollärare, specialpedagoger, gymnasielärare, skolledare och inte minst lärarstudenter.

 

Mysteriet med den försvunna cykeln

Mysteriet med den försvunna cykeln

Låt era elever bli detektiver: I Mysteriefabrikens läromedelskoncept går eleverna in i roller som detektiver och löser en spännande deckargåta. Mysteriet med den försvunna cykeln är den första deckargåtan av fem. Mysteriet med den förvunna cykeln finns som fysisk bok och som pdf-e-bok.. Mysteriet med den försvunna cykeln finns även på engelska, avsedd som läromedel i engelska. Ytterligare fyra deckargåtor i serien kommer inom kort: OBS! För er som har avtal med Läromedia finns boken även att beställa där.

 

Naturskyddsföreningen - Läromedel och material

Naturskyddsföreningen - Läromedel och material

Här hittar du övningar, faktablad, ordlistor och affischer om allt ifrån energi och ekosystemtjänster till havet, mat och hållbar utveckling.

 

NE Digitala läromedel

NE Digitala läromedel

NE erbjuder skolor en unik samling kunskapstjänster där eleverna kan förkovra sig på det sätt som passar dem. På NE.se kan man alltid lära sig något nytt med hjälp av Sveriges främsta uppslagsverk, utforska världens länder eller religioner, se en film i NE Play, fördjupa sig i ett temapaket eller slå upp ett ord i någon av våra många ordböcker.

 

Peppy Pals

Peppy Pals

Peppy Pals School innehåller lektioner för värdegrundsarbetet med filmer, böcker och gruppstärkande övningar. Materialet är evidensbaserat och anpassat till förskolans och grundskolans läroplaner. Peppy Pals fem könsneutrala karaktärer, Izzy, Kelly, Gabby, Sammy och Reggy har alla olika personligheter för att eleverna ska kunna känna igen egenskaper från sig själva och från andra, samt för att visa att det är coolt att vara olika.

 

Pratar ni om dickpics på lektionerna?

Pratar ni om dickpics på lektionerna?

Låt Bris ta de jobbiga frågorna. Som lärare har du säkert märkt att dina elever har behov av att prata om alltifrån kärleksproblem till tuffa hemförhållanden, och att du själv inte alltid räcker till. Ta del av vårt stödmaterial för lärare i åk 6-9 så får du bland annat en länk till en frågefilm som handlar om Bris och vad vi kan hjälpa barn med.

 

REDE - Respekt, Empati, Djur, Etik

REDE - Respekt, Empati, Djur, Etik

REDE är Djurskyddet Sveriges kostnadsfria värdegrundsmaterial för Förskola - F5, och helt anpassat efter läroplanen. REDE står för Respekt - Empati - Djur - Etik, och bidrar bl.a. till att barn utvecklar empati för djur och även då varandra. Alla övningar är gratis att ladda ner via vår hemsida! Under Corona-tiden genomför vi korta introduktioner på ca 20 minuter av REDE-materialet via webben. Läs mer på www.rede.se och anmäl dig till nästa introduktion idag - välkomna!

 

Skogen i Skolan

Skogen i Skolan

Skogen i Skolan erbjuder dig övningar och läromedel anpassade till förskolans och grundskolans läroplaner, faktablad, nyheter och skolskogar. Vår verksamhet har i över 40 år bedrivits nationellt och regionalt över hela Sverige på skolans villkor och det är ett samverkansprogram mellan skolan och landets skogliga intressenter.

 

SOS Alarm

SOS Alarm

Kunskap om nödnumret 112 och vad man ska göra i nödsituationer är viktigt för alla barns trygghet. Därför erbjuder SOS Alarm material gratis för förskolebarn, skolbarn och tonåringar. Materialet består av sagor, färdiga lektioner och spel.

 

Studentlitteratur

Studentlitteratur

Studentlitteratur AB är ett svenskt utbildningsförlag. I nära samverkan med företrädare för förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning, universitet och högskola samt yrkeslivet utvecklar företaget produkter som stödjer kunskaps- och kompetensuppbyggnad

 

UNICEF

UNICEF

UNICEF arbetar för att alla barn och ungdomar ska få lära sig mer om barns situation i andra länder och om barns rättigheter.