Lektion : Rastaktivitet - Among Us

9 omdömen
Amanda Eriksson
3 mars 2023
6 mars 2023
Engelska, Idrott & Hälsa, Utv samtal mm, Värdegrund
Grundskola år F-9
Rastaktivitet

Beskrivning

Jag har gjort iordning ett material för att man ska kunna leka Among Us som rastaktivitet.

 

Among Us är ett TV-spel som påminner lite om Mördarleken eller Varulv, och går ut på att det finns Crewmates som ska utföra uppgifter och så finns det Imposters som försöker döda och sabotera för Crewmatesen. Den här rastaktiviteten utgår ifrån detta koncept - som barnen spelar och gillar att leka - och tar med det ut på skolgården. 

 

I denna lek övar eleverna på väldigt många olika förmågor. Förutom de som de vanligtvis övar på i lekar så som att sammarbeta, så har denna lek inslag av både engelska ord och orientering. Eleverna övar även på att argumentera och övertyga varandra när de ska bestämma vilka som röstas ut. Det är även en väldig taktisk lek så de övar mycket på deras taktiska och strategiska förmåga. 

 

Det som är bra med denna lek är att alla har uppgifter att utföra, så även om man blir dödad eller utröstad så är man fortfarande med i leken, så att den blir rolig för alla. 

 

Hoppas detta kan vara till nytta till någon annan. 

 

Jag har även gjort en YouTube video där jag förklarar hur leken går till. Ni kan klicka på "Visa" uppe till höger eller kopiera länken nedan: 

https://www.youtube.com/watch?v=k1KZkMBraqg&t=17s

 

Medlemmar kan ladda ner alla lektioner, rekommendera lektioner till andra medlemmar och diskutera dem på forumet.