Lektion : Ordjakt i polartrakterna

9 augusti 2021
Biologi, NO
Grundskola år 4-6
Heldigitalt uppdrag

Beskrivning

I det här heldigitala äventyret får eleverna besöka en av jordens mest extrema miljöer, den vid polerna. De möter några av djuren som lever där och undersöker deras anpassningar till det iskalla klimatet. Genom att lösa olika uppgifter samlar de lösenord och kommer vidare i historien.

Ordjakt i polartrakterna består av sex avsnitt. Varje avsnitt länkar vidare till nästa. Varje avsnitt avslutas med ett lösenord som låser upp nästa. Alla lösenord finns i lärarhandledningen. I slutet av ordjakten får eleverna i uppgift att använda lösenorden för att formulera meningar om polartrakterna. Kan göras både individuellt och i grupp.

Direktlänk till ordjakten (den du ger eleverna): www.nrm.se/ordjakt-polar
Samtliga lösenord finns i lärarhandledningen.

Praktisk info

Ordjakt i polartrakterna görs direkt från Naturhistoriska riksmuseets hemsida, ingen nedladdning eller inloggning behövs. Görs helst på dator eller surfplatta. Rekommenderade webbläsare för dator är Chrome och Firefox.

 

Nedladdningsbara dokument

  • Lärarhandledning

 

Ordjakt i polartrakterna är en del av Naturhistoriska riksmuseets ordinarie utbud av digitala lärresurser. Du hittar fler som passar för 4-6 på www.nrm.se/dlr4-6.

 

 

lektion.se Ordjakt i polartrakterna lektionsbild

Medlemmar kan ladda ner alla lektioner, rekommendera lektioner till andra medlemmar och diskutera dem på forumet.