Lektion : Ett helt nytt land - Ett projekt i SO

5 omdömen
Andreas Fahlcrantz
3 maj
Geografi, Historia, Religion, Samhällskunskap
Grundskola år 4-9
Grupparbete

Beskrivning

Har skapat ett ämnesövergripande projektarbete där eleverna får skapa sitt eget land och sen jobba i grupper och forma landet utifrån olika kriterier. Man kan använda sig av flera ämnen i detta projekt.

Jag valde geografi och samhällskunskap som huvudämnen men tog vägde även in historia och religion, svenska, matte och även bild kan man ha med. :)

Eleverna tyckte det var väldigt roligt och stimulerande att arbeta med detta under veckorna och man upplevde att grupperna var hyfsat självgående.
Viktigt att man följer upp eleverna individuellt också genom att alla skriver sin loggbok och lämnar in så man som lärare har en bra överblick över hur bra alla jobbar i respektive grupp.
Detta var en stor hjälp när en del av projektet gjordes på distans under pandemitiden. 

Det avslutades med redovisningar som blev väldigt intressanta och roliga. En del grupper hade valt att helt använda fantasin i skapandet av sitt land och tog ut svängarna rätt mycket vilket bidrog till många skratt. Viktigast var att de kunde motivera hur de hade tänkt och att ändå "faktan" stämde med hur det skulle fungerat i verklighetens värld.

Hoppas detta kan va till hjälp för andra där ute :)

lektion.se Ett helt nytt land - Ett projekt i SO lektionsbild

Medlemmar kan ladda ner alla lektioner, rekommendera lektioner till andra medlemmar och diskutera dem på forumet.