Lektion : Rolig avrundningsaktivitet: Mejores amigos

(Färre än 5 omdömen)
Tore Hultman
5 juni 2020
Engelska, Franska, Spanska
Grundskola år 6-9
Powerpoint

Beskrivning

Syfte: Den här övningen använder jag ibland - vanligtvis sent på terminerna, när betygen är satta och det inte finns något särskilt att repetera. Vanligtvis blir det mycket skratt och munterhet! Just den här är anpassad för åttor, men den går utmärkt att anpassa till lägre eller högre årskurser.

Material:Vanligtvis brukar jag ge eleverna mini-whiteboards, men det går lika bra att använda A4-lappar (gärna laminerade) med bokstäverna A, B och C på.

Arbetsgång: Två par elever tävlar. En i varje par sitter och den andra står bakom honom/henne. Framför sig har de stående varsin mini-whiteboard med penna & sudd, alternativt tre lappar märkta A, B och C. Jag brukar låta paren stå längst bak i klassrummet och projicera frågorna och alternativen, så att alla ser allt. Du eller en elev läser upp frågorna (t ex "Cuál es tu color favorito?") och de tre alternativen och sedan får paren en kort stund av tystnad på sig att bestämma sig för sin svar. De stående håller upp sina gissningar och sen får de sittande avslöja rätt alternativ. Sedan fortsätter vi med nästa fråga. Vanligtvis får paren byta plats. Det par som har gissat flest rätt "vinner", och så får två nya par tävla.

Det finns 40 frågor. Bilderna är tagna från Google.

Medlemmar kan ladda ner alla lektioner, rekommendera lektioner till andra medlemmar och diskutera dem på forumet.