Lektion : Läsförståelsefrågor till boken "Djurspanarna" av Arne Nordin. [Natur och Kultur 2010]. Kap 1-5. Övriga kapitel i övriga lektioner. Kan bara lägga ut 5 kap/lektion.

(Färre än 5 omdömen)
Birgitta Larsson
17 april 2020
7 september 2021
Biologi, Geografi, Svenska
Grundskola år 3-4
diskussion, samtal

Beskrivning

Denna läsebok hade vi på skolan, låg i vårt materialrum och användes inte. Jag gjorde dessa frågor till hela boken, kapitelvis. Jag använde den som extra läsförståelsearbete. Tyckte den var så bra då boken finns i tre svårighetsnivåer samt att bokens innehåll ger bra kunskap om Sveriges landskap, landskapsdjur, relationer, vår syn på naturen, etiska frågeställningar som tjuvjakt osv. 

I de olika lektionerna ligger många dokument, ett för varje kapitel med frågor, ett med facit och ett med tips på svåra ord att prata om, för varje kapitel. 

Har gjort frågorna i tre nivåer, "På - mellan - bortom-raderna. Förutom att besvara varje fråga ska eleven även själv skapa en egen fråga, en i varje kategori  till texten. Svårt och utmanande! De fick både läsa och jobba med frågorna i par,  ett kapitel i veckan. Sen på fredagarna gick vi gemensamt i klassen igenom facit samt att de fick för alla berätta vilka frågor de själva skapat samt vad de svarat på "Bortom-raderna"- där finns ju inget facit.  

Medlemmar kan ladda ner alla lektioner, rekommendera lektioner till andra medlemmar och diskutera dem på forumet.