Lektion : Minirapport

(Färre än 5 omdömen)
Theres Farcher
31 juli 2015
SVA
Gymnasiet
Minirapport

Beskrivning

Hej!

Det här blir mitt femte år som lärare men dock mitt första år som gymnasielärare (utökade legitimationen i höstas). Detta arbetsområde är 8 veckor.

Min tanke är att börja terminen med en minirapport för att grunda lite av uppsatsstrukturen så att den hänger med till tvåan och sen trean, då blir det steg som utvecklas och förhoppningsvis kan vara eleverna betjänta till kp i trean. Dessutom lär de sig att källhänvisa och jag får in kunskapskraven om modersmålet samt redovning. 

Att de kan källhänvisa och följa en mall ser jag som en fördel i förberedelserna inför träningen av argumentation etc inför ettans kp.

I arbetet så finns uppgiften först presenterad, sen ser ni kopplingen till kunskapskraven, sedan finns information till eleverna om hur man citerar och refererar (detta bör ju dock givetvis gås igenom via nån powerpoint eller så, kompletterar nog med en pp här sedan när jag kommit så långt).

 

I slutet av dokumentet ligger själva uppgiften. Den är relativt styrd men har gott om utrymme för eleverna att hitta fakta och göra egna underrubriker och frågeställningar vartefter. Sådana egna initiativ ska givetvis uppmuntras från elevernas sida. Mallen ska ses som ett stöd för de som behöver och en ram som ska följas, däremellan är det flexibelt till max. 

 

Ni som säkert har mer erfarenhet av mig på gymnasiet kan gärna kommentera före eller efter ni genomfört uppgiften. Både posititv och negativt.

Det negativa som jag ser är att det kanske sväljer för mycket tid, men i spegling mot vad de faktiskt lär sig på vägen gällande både struktur, om sitt modersmål samt feedback på sin skrivning etc så är det värt det anser jag. Iallfall nu. Får se när jag genomfört det. Men som sagt UTVÄRDERA gärna!

lektion.se Minirapport lektionsbild

Medlemmar kan ladda ner alla lektioner, rekommendera lektioner till andra medlemmar och diskutera dem på forumet.