Lektion : ESL story with Questions and Answers: His School Secret

(Färre än 5 omdömen)
Fredrik Norberg
22 augusti 2014
26 augusti 2014
Engelska
Gymnasiet
Muntliga övningar

Beskrivning

Berättelse med enkla meningar, och frågor och svar till varje mening.

Eleven läser berättelsen (kolumnen till vänster) först och läser därefter frågorna och svaren till varje del i berättelsen.  Eleven tränar på texten, och täcker senare för svaren och försöker svara utan att läsa. Nästa nivå är att också täcka för frågorna och fråga utan hjälp.

Det faller sig naturligt att låta elever jobba i par, och omväxlande fråga och svara. Det är viktigt att de korrigerar varandra.  Läraren behöver också gå runt och se till att eleverna har förstått metoden och att de producerar  acceptabla frågor och svar. 

Eleven ska börja med den enklaste berättelsen och inte gå vidare förrän hen klarar av att producera frågor och svar (inte nödvändigtvis samma som på stencilen) tillräckligt bra. 

Själv tycker jag att det här är ett effektivt sätt att lära sig grundläggande grammatiska strukturer på ett muntligt sätt.

Jag skulle uppskatta  om fler hjälper till med att skriva liknande övningar! Ge i så fall lektionen ett lämpligt namn (samma som mina - om du inte har ett bättre förslag), och t ex sökordet ESL story. (nivån på lektionen är förstås grundskola, inte gymnasiet)

Medlemmar kan ladda ner alla lektioner, rekommendera lektioner till andra medlemmar och diskutera dem på forumet.