Lektion : Aktivitetsbingo

7 omdömen
Glenn Davidsson
10 april 2013
Idrott & Hälsa
Grundskola år 1-6
Rörelse

Beskrivning

En fartfylld lek där alla är delaktiga och man jobbar i par.

Förberedelse: Lägg ett gäng tärrningar i ett par upp och ned vända små plintar (annars försvinner de lätt). Plocka fram och ställ ut materialet i gympasalen. Sprid ut alla lappar i hela idrottsalen med numrena uppåt och dela ut bingobrickorna.

Leken går ut på att man jobbar i par med en bingobricka. Man börjar med att slå tärningen och sedan kryssar man på sin bricka och letar upp det numret man är på och gör uppgiften som står på undersidan av lappen. T.ex slår jag en femma så kryssar jag för 1,2,3,4,5 på lappen och sedan springer jag och min kompis iväg och letar upp lappen som det står en 5:a på och gör uppdraget. När vi har gjort det så springer vi till lådan med tärningarna och slår igen. Får vi då t.ex en 3:a så kryssar vi ´för 6,7,8 på lappen ocg sedan letar vi upp 8:an och gör det uppdraget. Sedan fortsätter man till man får 50 eller däröver. Är man på 48 och slår en 6:a så kyrssar man ju ändå bara till 50 och gör det uppdraget.

Lycka till!

Ps: I dokumentet finns allt. Först är det uppdragen. Sedan siffrorna som ska stå på ovansidan och sist bingobrickan. Tanken är att man först skriver ut uppdragen, sedan lägger i papperen i skrivaren igen men på andra hållet och sedan skriver ut siffrorna. Kan vara lite trixigt att få ihop. Verkar det krångligt så skriv bara ut uppdragen och skriv siffrorna för hand på baksidan.

Medlemmar kan ladda ner alla lektioner, rekommendera lektioner till andra medlemmar och diskutera dem på forumet.