Lektion : Musiktävling (idol) med livemusik och jury

(Färre än 5 omdömen)
Hannah Sundkvist
28 november 2011
Musik, Drama, Värdegrund
Grundskola år 8-9
Muntliga övningar

Beskrivning

Musiktävling (IDOL)

Detta kan göras under flera lektioner. Jag valde att göra det under två lektioner. Detta för att det inte skulle vara så mycket prestige i framföranden. Jag motiverade det med att man i riktiga idol bara hade en vecka på sig att framföra en låt. 

Det bör vara en klass som känner varandra bra och där en god klassanda redan är inarbetad. Detta för att de ska våga framföra samt att det ska gå att leka med rollerna. Jag var på väg att göra det med en sjua, men kände när det blev dags att de inte var mogna och avstyrde det.

Jag tror att detta är en bra övning för hur man kan ge feedback i olika situationer samt för att få eleverna att våga visa upp saker utan att behöva tänka så mycket innan. 

Testa om ni vågar!

Jag har själv ett projekt som heter "vem vill bli en stjärna" med flera olika moment. Vi har tidigare bland annat diskuterat moral, idol, tittar på "garage- vem vill bli en stjärna", ordnat ett musikcafé, läst i kring musiken 4 om svenska musikpriser, spelar ensemble, röstlektioner, analyserat media internet, gjort ackordformer, transponerat et.  "idoltävlingen" som jag nu lägger upp blev som en final på hela projektet. 

lektion.se Musiktävling (idol) med livemusik och jury lektionsbild

Medlemmar kan ladda ner alla lektioner, rekommendera lektioner till andra medlemmar och diskutera dem på forumet.