Lektion : Musik i världen

5 omdömen
Helena Stenros
14 november 2011
Musik
Grundskola år 4-6
Grupparbete, musik

Beskrivning

I Lgr 11 står det under Musikens sammanhang och funktioner: "Konstmusik, folkmusik och populärmusik från olika kulturer och deras musikaliska karaktärsdrag." Jag är ingen musiklärare men blivit ombedd att hålla i musiklektionerna så jag tolkade detta som att ett sätt att arbeta med detta är att göra ett grupparbete. Därför delade jag in klassen i grupper och bad de leta efter fakta på internet och i böcker. Vi håller på med detta just nu och hittils har de tyckt det är kul!

Tanken är att de sedan skall redovisa för de andra i gruppen via en poserpoint. En elev kom dock med förslaget att de skulle kunna göra en bok istället vilket skulle kunna fungera lika bra. Ett collage är också en ide. Det är lite upp till er lärare vad ni tycker själva.

Det var dock hemskt svårt att hitta fakta om musik i olika kulturer men jag hittade en bra sida på nätet som mina elever utgår ifrån.

Skriv Världsmusik-en musikupplevelse av globala mått på en sökfunktionpå internet så skall ni komma fram till den sidan hoppas jag.

På den sidan finns artiklar om olika länder och deras musik. Jag tycker sidan var bra, hoppas ni får nytta av detta :)

Hör gärna av er om ni har frågor eller inte hittar sidan etc.

Lycka till!/Helena

Mvh/Helena

Medlemmar kan ladda ner alla lektioner, rekommendera lektioner till andra medlemmar och diskutera dem på forumet.