Lektion : Utematte (FÄRDIGT MATERIAL) vikt, längd mm

7 omdömen
Emma Widegren
13 maj 2011
Matematik
Grundskola år F-6
Temaarbete

Beskrivning

Här finns tio övningar färdiga att skriva ut, laminera och använda. Övningarna behandlar bland annat positionssystem och talens värde, vikt, uppskatta, ordna, sortera, mäta samt problemlösning. Det är ett helt paket med tio övningar, lista på vad som behöver packas samt facit. Texten nedan presenterar tanken med arbetet. Perfekta gruppuppgifter!

 

 

Tanken med materialet är att man ska kunna ta en övning och arbeta med enskilt, eller lägga ut alla övningar och använda dem som stationer. Det ska vara smidigt att skriva ut och använda övningarna. De är färdiga att använda och går att använda om och om igen ifall man laminerar dem. Dessa övningar är skapade till en temadag med barn i blandade åldrar mellan 7-12 år.

Att befinna sig ute i naturen gör att man har det mesta materialet alldeles gratis i närheten men en del behöver man ändå ta med sig ut.

Penna och papper (blankt, linjerat och rutat) kan generellt sett vara bra att ha med för att skriva ned (eller rita) diverse funderingar, uträkningar och slutsatser. Jag bifogar en lista på vad som kan behövas till de olika övningarna. Jag har markerat det material som behöver packas med.

 

Slutligen – lycka till, och njut av matematiken i naturen!

Medlemmar kan ladda ner alla lektioner, rekommendera lektioner till andra medlemmar och diskutera dem på forumet.