Lektion : Cuentos - Sagor

5 omdömen
Anna Rothman
18 februari 2009
Spanska
Gymnasiet
Temaarbete

Beskrivning

Mitt sagoprojekt på steg 4. Jag tycker att det är ganska tacksamt att arbeta med sagor eftersom preteritum- och imperefktväxlingen ständigt återkommer.

Jag har köpt små sagoböcker i Spanien, si såna affärer som säljer "allt". De kostade typ 1 euro styck och innehåller två sagor i varje. De är ganska korta och relativt enkla, men ändå utmanande.

Jag tog med alla böckerna och lät eleverna välja. Då hade jag inte läst dem själv ännu, nu när jag vet hur de är så kanske man skulle styra lite mer och säga vilka som var svårare. Det är ju t.ex lättare med Blancanieves än med Pulgarcito för att de känner till den mer.

Eleverna tyckte att detta var kul och annorlunda! Det största problemet tyckte jag var att eleverna vid återberättandet memorerade sagan snarare än återberätta med egna ord, svårt det där hur man ska göra...

Det blev också ett jättejobb för mig att vid bedömningen gå igenom alla loggböcker och kolla översättningarna. (Speciellt eftersom jag har två steg 4 grupper parallellt). Men trots det såga jag väldigt tydligt hur väl de lyckats. En del hade mer gått på känsla vad de trodde att där stod. Vissa sagor var inte exakt som ursprungssagan nämligen. Så på det stora hela är jag nöjd, men kommer väl finputsa på en del grejer tills jag gör detta nästa gång.

Det känns som att jag befäste preteritum/imperfektväxlingen i alla fall.

(Alla mina elever hade olika sagor, vilket var bra, då kunde de inte hjälpas åt för mycket, men man kan ju välja ut några stycken också bara.)

lektion.se Cuentos - Sagor lektionsbild

Medlemmar kan ladda ner alla lektioner, rekommendera lektioner till andra medlemmar och diskutera dem på forumet.