Lektion : Operation Dagsverke – Jobba med barnkonventionen i praktiken.

Sponsor: UNICEF Sverige
Datum: 13 maj
Ämnen: HUM/SAM, Geografi
År: Gymnasiet
Lektionstyp: Ämnesövergripande, grupparbete, reflektioner, temaarbete

Beskrivning

lektion.se Operation Dagsverke – Jobba med barnkonventionen i praktiken. lektionsbild

Klimatförändringarnadrabbar vissa hårdare än andra.

 

Operation Dagsverke – Jobba med barnkonventionen i praktiken. I januari 2020 blir barnkonventionen svensk lag. Det innebär både större skyldighet och ökad möjlighet för skolor och kommuner att sätta barnets rättigheter i fokus. Operation Dagsverke är både en informations– och insamlingskampanj som gör det möjligt för lärare och elever att arbeta med barnkonventionen och barns rättigheter i praktiken.

Insamlingen genomförs under en dag, FN-dagen den 24 oktober. Insamlingen drivs av eleverna själva, med stödmaterial från UNICEF. De pengar som eleverna samlar in går i år till barn med funktionsnedsättningar i Filippinerna som drabbas av klimatförändringar och katastrofer.

Till kampanjen hör ett ämnesöverskridande fördjupningsmaterial för lärare. Detta kopplar an till både barnkonventionen och de Globala målen. Både informationsinsatsen och insamlingsmomentet svarar väl mot läroplanens mål om att förmedla kunskap kring mänskliga rättigheter, samt är anpassat för att utveckla elevernas förmågor med fokus på entreprenöriellt lärande.Alla skolor som anmäler sig kommer att få vårt fina utbildningspaket om barnkonventionen skickat till sig.

Anmäl er skola till Operation Dagsverke redan idag

Det kostar ingenting att delta och ni hittar allt material ni behöver på unicef.se/operationdagsverke

     

Ladda ner lektionsfil

Medlemmar kan ladda ner alla lektioner, rekommendera lektioner till andra medlemmar och diskutera dem på forumet.