Lektion : Leonardo da Vinci – fundera, diskutera och skriv

Sponsor: MTM – LL-förlaget och 8 Sidor
Datum: 23 november 2016
Ämnen: SV/SPRÅK, Svenska, HUM/SAM, Historia
År: Gymnasiet
Lektionstyp: Diskussion,reflexion,skrivövning

Beskrivning

lektion.se Leonardo da Vinci – fundera, diskutera och skriv lektionsbild

Leonardo anses ha varit ett geni, men själv tvivlade han ständigt på sin förmåga, och  tyckte nästan aldrig att något han gjorde blev tillräckligt bra.

I Carin Svenssons bok får vi vara med när de berömda tavlorna Mona Lisa och Nattvarden  blir till. Vi får också ta del av Leonardo da Vincis förmåga att uppfinna sådant som först  flera hundra år senare blir verklighet, till exempel stridsvagnar och helikoptrar.

I lektionen finns gott om funderingsfrågor som eleverna kan arbeta med enskilt eller  tillsammans. Det finns också fördjupningsfrågor och en skrivövnning.
Det här lektionsupplägget är gjort av Emma Frey-Skött. Emma arbetade under många år  som grundskollärare. Nu för tiden skriver hon läromedel och lättlästa barn- och  ungdomsböcker.
Flera lektionstips finns på MTM:s skolwebb.

MTM:s skolwebb är en resurs för dig som jobbar med elever som inte läser så bra eller  som inte vill läsa alls! Vi ger tips och reportage och ideer för dig som arbetar med tillgängliga medier i skolan,  lättläst och talböcker.

På MTM:s skolwebb får du lektionstips och boktips, metoder och erbjudanden. Där finns  nyhetsfrågor och annat material du som lärare direkt kan sätta i händerna på eleverna.
Här kommer du till MTM:s skolwebb: www.mtm.se/skola

LL-förlaget är en del av Myndigheten för tillgängliga medier, MTM. MTM ansvarar också  för att tidningen 8 Sidor ges ut. I sitt digitala bibliotek Legimus, erbjuder MTM mer än 110  000 talböcker.

 

lektion.se Leonardo da Vinci – fundera, diskutera och skriv lektionsbild    

Ladda ner lektionsfil

Medlemmar kan ladda ner alla lektioner, rekommendera lektioner till andra medlemmar och diskutera dem på forumet.