Lektion : Studieteknik

8 omdömen
16 februari 2011
Tips, Ämnesövergripande
Grundskola år 7-9
Powerpoint

Beskrivning

Jag har försökt sammanställa vad som är viktigt för eleverna att ha i bakhuvudet för att lyckas så bra som möjligt med sina studier. Om man kan få in en bra studieteknik redan i högstadiet har eleverna stor glädje och hjälp av det även under fortsatta studier... (en självklarhet för oss men tyvärr inte för dem)

Lektionen bygger på en PPP med många sidor, det tar mig en hel lektion (60 minuter) att gå igenom denna med kringsnack osv. (jag bryter t.ex. alltid av och ritar upp en mindmap kring något ämne för att verkligen få med mig alla på hur en sådan fungerar).

Vill man kan man dela upp i olika block med efterföljande uppgifter som avslutning på varje block. Jag tror dock att det är mycket viktigt att varje elev SKRIVER svar på frågeställningarna, att de faktiskt får sätta ner det på papper. Planeringsschemat (som lätt läggs upp i excel) kopierar jag så att ett ex kan sättas upp hemma och ett ex behållas i skolan så jag kan hålla koll på om de följer sitt schema eller inte.

Om detta hjälper eleverna är än för tidigt att säga ;) Jag har just börjat (med min år 8) och hoppas på en utvärdering kring påsk.

Medlemmar kan ladda ner alla lektioner, rekommendera lektioner till andra medlemmar och diskutera dem på forumet.