Länkar

Ett urval av tjänster och länksamlingar som kan vara till hjälp i ditt arbete. Glöm alla krångliga internetadresser - från lektion.se kan du med ett enkelt "klick" komma vidare till alla utmärkta resurser som finns på Internet.

Söker du länkar i ditt ämne? Sök bland medlemslänkarna!

 

Maträtt

Maträtt

Med MatRätt får du färdiga lektioner som tar dig och dina elever på en resa från jordbrukarens marker till butiken.

 

REDE

REDE

REDE är ett kostnadsfritt värdegrundsmaterial som hjälper barn att utveckla sin empati. För djur och för varandra. Materialet består av övningar som laddas ner via hemsidan. Anpassat till förskolan och skolan.

 

Skogen i Skolan

Skogen i Skolan

Skogen i Skolan erbjuder dig övningar och läromedel anpassade till förskolans och grundskolans läroplaner, faktablad, nyheter och skolskogar.
Vår verksamhet har i över 40 år bedrivits nationellt och regionalt över hela Sverige på skolans villkor och det är ett samverkansprogram mellan skolan och landets skogliga intressenter.

 

SOS Alarm

SOS Alarm

Kunskap om nödnumret 112 och vad man ska göra i nödsituationer är viktigt för alla barns trygghet. Därför erbjuder SOS Alarm material gratis för förskolebarn, skolbarn och tonåringar. Materialet består av sagor, färdiga lektioner och spel.

 

Unga Drogförebyggare

Unga Drogförebyggare

Unga Drogförebyggare är en organisation av unga som arbetar för ett drogfritt samhälle genom engagemang, kunskapsspridning och opinionsbildning. Vi vill skapa förutsättningar för en god hälsa hos unga med särskilt fokus på tobak och tidiga alkoholdebuter. Vi inspirerar unga att aktivt säga nej till droger genom att erbjuda utbildningar, övningar, drogfria evenemang och material. Vi har ett 20 tal föreningar runt om i Sverige som aktivt kämpar mot droger i deras närområde. På vår hemsida kan du läsa mer om våra utbildningar, ladda ner gratis övningar för klassrummet och beställa vårt tryckmaterial om droger.

 

UNICEF

UNICEF

UNICEF arbetar för att alla barn och ungdomar ska få lära sig mer om barns situation i andra länder och om barns rättigheter.