Länkar

Ett urval av tjänster och länksamlingar som kan vara till hjälp i ditt arbete. Glöm alla krångliga internetadresser - från lektion.se kan du med ett enkelt "klick" komma vidare till alla utmärkta resurser som finns på Internet.

Söker du länkar i ditt ämne? Sök bland medlemslänkarna!

 

Lärarförlaget

Lärarförlaget

Lärarförlaget är ett politiskt och religiöst obundet förlag, som ingår i Lärartidningar Produktion AB – ett helägt dotterbolag till Lärarförbundet. I vårt sortiment hittar du böcker för lärares kompetensutveckling, fortbildning och inspiration. Vi ger ut böcker för förskollärare, grundskollärare, specialpedagoger, gymnasielärare, skolledare och inte minst lärarstudenter.

 

NE Digitala läromedel

NE Digitala läromedel

NE erbjuder skolor en unik samling kunskapstjänster där eleverna kan förkovra sig på det sätt som passar dem. På NE.se kan man alltid lära sig något nytt med hjälp av Sveriges främsta uppslagsverk, utforska världens länder eller religioner, se en film i NE Play, fördjupa sig i ett temapaket eller slå upp ett ord i någon av våra många ordböcker.

 

Peppy Pals

Peppy Pals

Peppy Pals School innehåller lektioner för värdegrundsarbetet med filmer, böcker och gruppstärkande övningar. Materialet är evidensbaserat och anpassat till förskolans och grundskolans läroplaner.

Peppy Pals fem könsneutrala karaktärer, Izzy, Kelly, Gabby, Sammy och Reggy har alla olika personligheter för att eleverna ska kunna känna igen egenskaper från sig själva och från andra, samt för att visa att det är coolt att vara olika.

 

REDE

REDE

REDE är ett kostnadsfritt värdegrundsmaterial som hjälper barn att utveckla sin empati. För djur och för varandra. Materialet består av övningar som laddas ner via hemsidan. Anpassat till förskolan och skolan.

 

Skogen i Skolan

Skogen i Skolan

Skogen i Skolan erbjuder dig övningar och läromedel anpassade till förskolans och grundskolans läroplaner, faktablad, nyheter och skolskogar.
Vår verksamhet har i över 40 år bedrivits nationellt och regionalt över hela Sverige på skolans villkor och det är ett samverkansprogram mellan skolan och landets skogliga intressenter.

 

SOS Alarm

SOS Alarm

Kunskap om nödnumret 112 och vad man ska göra i nödsituationer är viktigt för alla barns trygghet. Därför erbjuder SOS Alarm material gratis för förskolebarn, skolbarn och tonåringar. Materialet består av sagor, färdiga lektioner och spel.

 

UNICEF

UNICEF

UNICEF arbetar för att alla barn och ungdomar ska få lära sig mer om barns situation i andra länder och om barns rättigheter.