Lektion : Djurens jul 2021

29 november 2021
Biologi, NO
Grundskola år F-6
Mikrolektion

Beskrivning

Djurens jul är tillbaka! Luckor med korta filmer om djur. Ett rim låser upp luckan. Titta på filmen, prata om frågan i filmen och, nytt för i år, titta på djuret i den digitala utställningsmiljön. Djurens jul är gratis att använda.

Börja dagen med naturens egen kalender! I korta filmer ser ni spännande detaljer ur djurens liv. Varje film avslutas med en fråga att prata vidare kring. I år kan ni också besöka Naturhistoriska riksmuseet digitalt och titta på djuren i utställningarna.

Den 1 december går det att öppna första luckan. Sedan släpps en lucka om dagen fram till den 16 december. Då släpps alla resterande luckor.

I år kan du ladda ner och skriva ut en kalenderbild i A3-format och luckbilder att klippa ut och klistra fast på kalendern vartefter ni öppnar luckorna. Ni kan också sortera föremålen bakom luckorna (alla är inte djur i år) med den färdiga sorteringsövningen.

Kalendern hittar du på www.nrm.se/julkalender. Registrera dig redan nu så får du ett mail när det är dags för första luckan. I samma mail får du också facit till kalendern.

 

Nedladdningsbara dokument

- Lärarhandledning Djurens jul 2021

- Facit Djurens jul 2021

- Kalenderbild 2021

- Luckbilder 2021

- Sortera julkalendern 2021 – lärarhandledning

- Sortera julkalendern 2021 – skyltar

- Sortera julkalendern 2021 – sorteringskort

 

 

lektion.se Djurens jul 2021 lektionsbild

Medlemmar kan ladda ner alla lektioner, rekommendera lektioner till andra medlemmar och diskutera dem på forumet.