Lektion : Madagaskars mångfald

9 augusti 2021
Biologi, NO
Grundskola år 7-9
Heldigitalt uppdrag

Beskrivning

Madagaskars mångfald är ett interaktivt uppdrag att rädda den biologiska mångfalden på Madagaskar. För att kunna välja rätt åtgärder ges bakgrundskunskap om Madagaskars natur, situationen på Madagaskar idag och bevarandearbete.

Madagaskars mångfald består av fyra avsnitt. Avsnitt 1, 2 och 3 avslutas med att man listar ut ett lösenord, som låser upp nästa avsnitt.

Varje avsnitt länkar vidare till nästa och det går bra att köra hela Madagaskars mångfald vid ett tillfälle. Det går också att avbryta efter vilket avsnitt som helst och fortsätta med följande avsnitt vid ett annat tillfälle. Så länge man kommer ihåg det senaste lösenordet!

Direktlänk till första avsnittet (den du ger eleverna): www.nrm.se/madagaskars-mangfald

Webbadresser och lösenord till övriga avsnitt finns i lärarhandledningen.

 

Praktisk info

Madagaskars mångfald görs direkt från Naturhistoriska riksmuseets hemsida, ingen nedladdning eller inloggning behövs. Görs helst på dator eller surfplatta. Rekommenderade webbläsare för dator är Chrome och Firefox.

Madagaskars mångfald är utvecklat i nära samarbete med forskare vid Naturhistoriska riksmuseet. Bland andra Johannes Bergsten, som har lång erfarenhet av bevarandearbete och kartläggning av biologisk mångfald på Madagaskar. Fler digitala lärresurser för 7-9 från Naturhistoriska riksmuseet finns på www.nrm.se/dlr7-9.

 

Nedladdningsbara dokument

  • Lärarhandledning

 

 

lektion.se Madagaskars mångfald lektionsbild

Medlemmar kan ladda ner alla lektioner, rekommendera lektioner till andra medlemmar och diskutera dem på forumet.