Lektion : Skrivprojekt. Den öde ön

(Färre än 5 omdömen)
Anna Bygren
24 maj
31 maj
Svenska
Grundskola år 2-4
Arbetsuppgift

Beskrivning

Detta är ett skrivprojekt då eleverna får i uppgift att skriva en bok.

För att underlätta skrivningen för eleverna är boken uppdelad i olika sektioner med en instruktion till varje del de ska skriva. 

Jag kom i kontakt med detta material på Skolmagi då en Marie-Louise Bäckströn hade lagt in ett jätte fint material man kunde ladda ner. Hon i sin tur hade inspirerats av Angelica Broström från lektion.se.  

Jag har delat upp uppgifterna lite mer än vad Marie-Louise gort och ibland omformulerat instruktionen som Marie-Louise skrivit.

Redan innan eleverna började skriva berättade jag att alla författare omarbetar sina böcker och att texterna måste läsas och skrivas om. Jag har visat häftet de kommer att kladda i och skrivhäftena de ska skriva rent i.
 
Mina elever har fått skriva en kladd i detta häfte. De som haft svårt har fått stöd av mig/sin lärare som kommit med ideer och ingång sättning till skrivandet. Har sedan läst igenom och tittat på om man förstår innehållet eller inte. Då mina elever fått träna på hur bokstäverna skrivs i "bokstavs huset" på de olika raderna har jag även tittat på att det blivit rätt. Om jag tyckt att texten varit bra och att de fått med alla delat skrev jag renskriv uppe i kanten. På detta vis visste eleverna om de fick renskriva i sin fina bok eller om de behövde arbeta mer med sin text.
Till varje del har jag räknat ca 2 lektioner. En kladdskrivning och en lektion för renskrivning av texten.
 
Då böckerna är klara kan man ha ett vernissage där de får ställa ut sina böcker och titta i varandras verk....

Medlemmar kan ladda ner alla lektioner, rekommendera lektioner till andra medlemmar och diskutera dem på forumet.