Lektion : Jorden runt. Mystiska platser och olösta mysterier – Sarah Sheppard

29 september 2020
SO, Svenska
Grundskola år 6-9
Lärarstöd

Beskrivning

Kort om boken: Nyfiken på allt som är mystiskt och spännande? Följ med till Stonehenge, Påskön och Draculas slott. Utforska djungler och ruiner i jakten på ungdomens källa och den heliga graal. Finns Bigfoot? Vad är ett slukhål? Var ligger rymdens Bermudatriangel – och vart i hela världen tar alla udda strumpor vägen?!

Kort om Sarah: Sarah Sheppards faktaböcker står i en klass för sig. Med gedigen research och finurlig humor har hennes underhållande och spännande faktaböcker älskats av tiotusentals läsare i alla åldrar. Från dinosaurier och viktiga kartor till hajar och äventyrliga resor har hon gång på gång tagit oss med jorden runt på äventyr. I Mystiska platser och olösta mysterier ryms allt från legender och folktro till ouppklarade brott och vardagsmysterier.

https://www.lektion.se/lessons/lesson.php?id=32493

 

3 snabba med Sarah:

Favoritämne när du själv gick i skolan? Matte och kemi. Det är både klurigt och väldigt snyggt! Älskar matematiska formler och molekylbindningar.

Ett minne om en särskild lärare? Min fröken Kerstin som jag hade i lågstadiet. Jag hade det lite tufft i början pga hade just flyttat hem från USA och pratade väldigt mycket svengelska (till alla klasskamraters stora nöje) men minns ändå lågstadiet som bara roligt.

Ett tips till lärare som ska jobba med din text? Förundras över vilken fantastisk och spännande (och ibland lite läskig) plats jorden är! Kanske har ni några egna mystiska platser i er närmiljö som barnen kan rita och skriva om? Och vad har de själva för teorier, om Bermudatriangeln, Atlantis, Yeti osv?

Länk till lärarhandledning >>

 

Medlemmar kan ladda ner alla lektioner, rekommendera lektioner till andra medlemmar och diskutera dem på forumet.