Lektion : Vardagshjältarna och Trollkarlen Tyst – Elaine Eksvärd

29 september 2020
SO, Svenska
Grundskola år 4-6
Lärarstöd

Beskrivning

Kort om boken: Syskonen Monique, Max och Maya har tröttnat på att deras föräldrar aldrig lyssnar på dem och önskar att de bara försvann. Poff! Så är föräldrarna plötsligt försvunna. De har blivit kidnappade av Trollkarlen Tyst och hålls nu fängslade i en magisk och mycket tyst skog! Kan Monique, Max och Maya hitta modet och styrkan inom sig för att lyckas hämta hem mamma och pappa igen?

Kort om Elaine: Elaine Eksvärd är föreläsare och grundare av företaget Snacka snyggt samt den ideella föreningen Treskablinoll.. Elaine brinner för att ge barn och vuxna kunskap och tekniker för att hitta sin egen röst och stå upp för sig själva och andra som inte har möjligheten att göra sig hörda.

3 snabba med Elaine:

Favoritämne när du själv gick i skolan? = Svenska och idrott!

Ett minne om en särskild lärare? = Min lågstadiefröken Carola Frankenstein som tyckte att jag skulle bli författare. Jag var sju år när hon sa det. Det sådde ett frö kan man säga. 

Ett tips till lärare som ska jobba med din text? = Vill man att barn ska öppna upp så är det bra att man som vuxen öppnar upp kommer barnen inte känna att det är ett förhör utan ett förtroligt samtal. Barn gör inte som vi säger, de gör som vi gör. Så berätta gärna om du känner något eller själv hade svårt att prata om jobbiga saker som barn. Då kommer barn känna ett större förtroende.

 

 Länk till lärarhandledning >>

 

 

Medlemmar kan ladda ner alla lektioner, rekommendera lektioner till andra medlemmar och diskutera dem på forumet.