Lektion : Min hemma-robot & Mitt vardagsproblem

Finn upp
24 september 2020
Matematik, NO, Teknik, Slöjd trä/metall
Grundskola år 7-9
Arbetsuppgift & Fördjupning

Beskrivning

 

 

Finn upp är en framgångsrik metod när man vill jobba med entreprenöriellt lärande. Merparten av de som använder Finn upp gör det i Teknik, Ma och No men materialet går att använda i de flesta ämnen i åk 7-9. Verksamheten stöds av Skolverket.

Syftet med Finn upp är att tidigt väcka innovationslusten hos unga samt öka de innovativa förmågorna i skolan med målet att stärka ungas självförtroende och förmåga att tro på sina egna idéer. Eleverna höjer sin förmåga att vara kreativa, problemlösande och samarbetsskickliga.

Eleverna går igenom en kreativ process som slutar i en egen uppfinning. Äventyret kallar vi Uppfinnarresan, en pedagogisk metod i fem stationer. Kunskaperna eleverna får med Finn upp följer läro-, kurs- och ämnesplanerna i Lgr 11 vilket gör den enkel att tillämpa i undervisningen. 

 

Kostnadsfritt läromedel för elever och lärare – ladda ner idag!

Ladda ned Lärarhandledning och elevhandbok här; HÄR

Vi har även lagt upp två testlektioner här på Lektion.se kring kreativitet. Dels hur man utvecklar en egen robot, dels hur man hittar lösningar på vardagsproblem.  

 

Över 30 olika lektionsövningar – kostnadsfritt

Vill du bara testa på Finn upp utan att gå igenom hela processen? På vår hemsida finns över 30 olika pedagogiska övningar kring kreativitet. T ex hur man får en idé när man har idétorka, hur man gör en egen app eller varför inte prova Draknästet där eleverna får öva på att presentera sin idé för andra. Du hittar alla övningar här; HÄR

 

Var med och tävla i Sveriges största uppfinnartävling för unga 2021

De elever som vill och vågar kan tävla med sin innovation i Sveriges största uppfinnartävling för unga. En jury väljer ut ett antal finalister som bjuds in till den årliga galan i Stockholm där de får stipendier. Även de mest engagerade lärarna belönas. Inlämning senast 18 januari 2021. Läs mer; HÄR

 

Framtidssäkra dina elever

Med Finn upp stärker du dina elever inför kommande studier och arbetsliv så att de besitter de förmågor som efterfrågas i samhället och näringslivet framåt. De elever som deltagit får dessutom vara med i alumninätverket där de får hjälp att ta sin innovationslust till nästa nivå.

 

Har du frågor eller funderingar så hör av dig till oss på info@finnupp.se

 

Finn upp är en del av Unga innovatörer.

 

Finn upp

Medlemmar kan ladda ner alla lektioner, rekommendera lektioner till andra medlemmar och diskutera dem på forumet.