Lektion : Titanic – det osänkbara fartyget

17 september 2015
13 juli 2018
Svenska, SVA
Gymnasiet
Högläsning, textanalys, arbetsuppgift

Beskrivning

lektion.se Titanic – det osänkbara fartyget lektionsbild

Fira Nobeldagen, eller använd lektionen när den passar bäst, med att läsa Selma Lagerlöf, Eyvind Johnson, Harry Martinson och Imre KertÈsz, i original eller i återberättad version.

I lektionen ingår första sidan i alla fyra romanerna – perfekt för en enklare textanalysövningar. I lektionen ingår första sidan i: Gösta Berlings saga, Romanen om Olof del 1, Nässlorna blomma och Mannen utan öde.

Fira Nobeldagen, eller använd lektionen när den passar bäst, med att läsa Selma Lageröf, Eyvind Johnson, Harry Martinson och Imre KertÈsz, i original eller i återbärättad version.

MTM:s skolwebb är en resurs för dig som jobbar med elever som inte läser så bra eller  som inte vill läsa alls! Vi ger tips och reportage och ideer för dig som arbetar med tillgängliga medier i skolan,  lättläst och talböcker.

På MTM:s skolwebb får du lektionstips och boktips, metoder och erbjudanden. Där finns  nyhetsfrågor och annat material du som lärare direkt kan sätta i händerna på eleverna.
Här kommer du till MTM:s skolwebb: www.mtm.se/skola

LL-förlaget är en del av Myndigheten för tillgängliga medier, MTM. MTM ansvarar också  för att tidningen 8 Sidor ges ut. I sitt digitala bibliotek Legimus, erbjuder MTM mer än 110  000 talböcker.

 

lektion.se Titanic – det osänkbara fartyget lektionsbild

Medlemmar kan ladda ner alla lektioner, rekommendera lektioner till andra medlemmar och diskutera dem på forumet.