Lektion : Isvett

5 omdömen
Madeleine Nord
2 december 2011
Idrott & Hälsa
Grundskola år F-6
Kunskapstest

Beskrivning

Jag har arbetat med Isvett (Badvett och Båtvett) utifrån Svenska Livräddningsförbundets fina häften som handlar om Emma och hennes kompisar.

I åk 1 läser vi om emma och hur hon hamnar i en isvak och hur hennes vänner hjälper henne. De får sedan vid nästa lektionstillfälle spela upp händelsen som en teater i smågrupper för varandra.

I åk 2 läser vi nästa saga om Emmas morfar, där får vi också lära oss om vilken utrustning som är viktig att ha med.

Vi nästa lektionstillfälle repeterar vi vad som hände och vad som var viktigt: Kunskap, Utrustning och Sällskap! Barnen får sedan i smågrupper göra ett kollage/teckning på ett A3 som beskriver det viktiga vi lärt oss från Morfars berättelse. Dessa lamineras och sätts upp i idrottshallen. Om vi har is på vår kanal gör vi ett studiebesök dit för att titta på isen, ser den stark ut? Är de svag? Varför?

Jag har jobbat med detta i fyra år och eleverna som nu går i åk 4 kommer ihåg allt, JÄTTEBRA! i åk 3 och åk 4 repeterar vi därför allt de lärt sig och sedan ska åk 4 få göra detta test om Isvett.

Mycket nöje! Återkom gärna med kommentarer.

OBS! Bilden är lånad från:

http://www.google.se/imgres?imgurl=http://www.aktivitetsbanken.se/aktivitetsbanken/images/thumb/4/4a/Isvett2.jpg/300px-Isvett2.jpg&imgrefurl=http://www.aktivitetsbanken.se/wiki/Isvett&usg=__AiYyaGpiUCsPkQh1CEylGOGw1e8=&h=450&w=300&sz=50&hl=sv&start=1&zoom=1&tbnid=xIxwELkZMGo87M:&tbnh=127&tbnw=85&ei=wkPWTrysKpPE4gSdrr2lAQ&prev=/search%3Fq%3Disvett%26um%3D1%26hl%3Dsv%26sa%3DN%26gbv%3D2%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1

Medlemmar kan ladda ner alla lektioner, rekommendera lektioner till andra medlemmar och diskutera dem på forumet.