Lektion : Litteratur i klassrummet!

Sponsor: Bonnier Carlsen Bokförlag
Datum: 21 maj 2019
Ämnen: SV/SO, SO, Svenska
År: Grundskola år 6–9
Lektionstyp: Handledningar, Lärarstöd

Beskrivning

 

Stella och hemligheten av Madeleine Bernadotte , Karini Gustafson-Teixeira , Marie Oskarsson

Info: 

Stella och hemligheten är en vardagsnära berättelse att läsa tillsammans, men också en bok med ett viktigt ämne att prata om. När nioåriga Stella och hennes pappa flyttar till Sverige känns allt nytt och lite konstigt: språket, skolan och fritidsaktiviteterna, allt är annorlunda och tar tid att vänja sig vid. Så en dag berättar kompisen Elena en fruktansvärd hemlighet för Stella. Något som Stella inte får berätta för någon. Lova det! Men Elenas hemlighet skaver som en tung sten i magen på Stella. Vad ska hon göra?

Handledning finns här: https://www.bonnierforlagen.se/wp-content/uploads/2019/06/LH-Stella-och-hemligheten.pdf

 

 

KUNG POWAV OLA LINDHOLM • JOHAN LINDQVIST

Lärarhandledning mellanstadiet

I alla tider har det funnit brottslingar och i alla tider har det funnits de som bekämpat brottsligheten och stått upp för rättvisan. Men aldrig förr har världen haft ett lik

mäktigt vapen som gänget på Avdelning 33 på internationella polisens Ipols högkvarter. Tolvårige Sam har tränats upp till att bli en av världens starkaste och skickligaste agenter. Tillsammans med Kung Pow-mästaren Ju och datageniet Aisha arbetar trion för att sätta käppar i hjulet för världens onda krafter. Och det blir många käppar, för skurkarna finns överallt ibland oss. Kung Pow är en action och humorpackad bokserie där ALLT kan hända!

Detta är en handledning till bokserien Kung Pow men samtidigt också en tankemodell hur att förhålla sig till barn- och ungdomsböcker och därmed främja det barn och unga väljer att läsa.

Handledning att ladda ner:: https://www.bonnierforlagen.se/wp-content/uploads/2019/06/LH-Kung-Pow.pdf

 

 

SAGAN OM DEN UNDERBARA FAMILJEN KANIN OCH FARBROR ELÄNDE AV JONNA BJÖRNSTJERNA

Lärarhandledning lågstadiet

Jonna Björnstjerna debuterade 2007. https://www.bonniercarlsen.se/bocker/215898/sagan-om-den-underbara-familjen-kanin-och-farbror-elande/ är den femte i ordningen om familjen Kanin. Här möter vi en sagovärld där det goda existerar sida vid sida med det onda. Läsningen kan göras mer meningsfull genom att låta barnen koppla ihop berättelsen med egna livserfarenheter och/eller andra böcker. I ett boksamtal kan barnen komma till tals och de vuxna får en möjlighet att se saker ur barnens perspektiv.

Handledning att ladda ner https://www.bonnierforlagen.se/wp-content/uploads/2019/01/lh-farbror-elande.pdf

     

Ladda ner lektionsfil

Medlemmar kan ladda ner alla lektioner, rekommendera lektioner till andra medlemmar och diskutera dem på forumet.