Lektion : Fortsättningen på äventyret - The Reef

Sponsor: Stena Line (The Reef)
Datum: 12 december 2018
Ämnen: SV/SO, Svenska, Övrigt, Drama
År: Grundskola år 4–6
Lektionstyp: arbetsuppgift, inlämningsuppgift, temaarbete, interaktiva övning

Beskrivning

Gör lektionen till ett lekfullt äventyr och ge klassen en möjlighet att vinna en resa till The Reef Hotell & Resort!

Lär ut språk och kreativitet genom att göra svenskalektionen till ett lekfullt äventyr. The Reef är ett mystiskt och lekfullt äventyrsbad som inte liknar något annat. Det ligger i Fredrikshamn i Danmark, men är ändå en del av Karibien. The Reef är en helt egen sagovärld där dygnet bara är tre timmar långt och där öns unga hjältar utforskar läskiga piratgrottor och djupa laguner. Det prunkande bladverket gömmer både tjattrande apor och klipska papegojor. Oftast skiner solen, men ibland drar det in en storm och regnet piskar över öns bergiga djungel. Unikt med The Reef är också den spännande berättelsen om Jim & Jill som kommer till denna tropiska ö, någonstans i Karibien. Vi vet lite grann om öns mystik och dess, till synes lite skumma, invånare. Nu vill vi att historien skall fortsätta!

I dag har vi alltså redan en spännande början på berättelsen och nu bjuder vi in elever i årskurs 4 – 6 till att skriva fortsättningen på äventyret. Det får gärna vara både roligt och spännande, skrivet i grupp eller enskilt. Det handlar inte om att skriva ett slut, utan snarare ett nytt kapitel i historien om The Reef. Vi tror att övningen kan vara både rolig och lärorik för alla åldrar, men själva tävlingen är öppen för alla under 13 år.

Den klass som lyckas bäst belönas alltså med en resa till The Reef i Fredrikshamn för 32 personer inklusive båtresa och övernattning under maj månad. Självklart kan dock övningen användas helt utan att tävla.

Tävlingsperioden är 14/1 – 24/3 2019. Vinnaren utses och kontaktas i mitten av april.


    

Ladda ner lektionsfil

Medlemmar kan ladda ner alla lektioner, rekommendera lektioner till andra medlemmar och diskutera dem på forumet.