Lektion : Uppdrag Miljöövervakning

Sponsor: Naturhistoriska riksmuseet
Datum: 30 mars
Ämnen: Ma/No/Teknik, Biologi, NO
År: Grundskola år 7–9
Lektionstyp: Interaktiv e-lektion

Beskrivning

Beskrivning

Det här är en e-lektion om miljöövervakning med hjälp av DNA-analys. Den presenterar en praktisk tillämpning av DNA-teknik. I lektionen ingår filmer, interaktiva övningar, laborationer och diskussioner, allt samlat i ett pedagogiskt webbflöde där eleverna arbetar i sin egen takt.

Syftet med Uppdrag Miljöövervakning är att visa en praktisk tillämpning av DNA-teknik. Det öppnar också upp för resonemang kring biologisk mångfald och miljövård. En förhoppning är att materialet ska väcka intresse och nyfikenhet för yrken där miljöövervakning ingår.

E-lektionen är uppbyggd så att ett avklarat avsnitt låser upp nästa. Det ger eleverna ett logiskt flöde genom materialet. Under respektive avsnitt nedan finns en länk till en lärardemo av avsnittet, där du kan testa det utan att behöva klicka igenom hela materialet.

Lärarhandledningen innehåller bakgrundsfakta om miljöövervakning med DNA-analys, genomgång av alla avsnitt, nedladdningslänkar till alla dokument som förekommer i e-lektionen, lärardemo av materialet och tips från lärare som har använt e-lektionen i klass. Du kan också ladda ner en skärmbild med länken till e-lektionen.

E-lektionen finns här: www.nrm.se/uppdrag-miljo

 

Nedladdningsbara dokument

Lärarhandledning

Skärmbild med länk till e-lektionen.

 

lektion.se Uppdrag Miljöövervakning lektionsbild    

Ladda ner lektionsfil

Medlemmar kan ladda ner alla lektioner, rekommendera lektioner till andra medlemmar och diskutera dem på forumet.