Lektion : #lysandeenergi

Sponsor: Energiföretagen
Datum: 9 februari 2017
Ämnen: Ma/No/Teknik, Fysik, NO, PRA/EST, Bild, Övrigt, Ämnesövergripande
År: Grundskola år 8–9
Lektionstyp: Ämnesövergripande med diskussionsfrågor

Beskrivning

lektion.se #lysandeenergi lektionsbild

#lysandeenergi är ett ämnesövergripande lektionsmaterial för åk 8 – 9 i fysik, svenska och bild som syftar till att stimulera elevernas intresse och engagemang för framtidens energiförsörjning. Materialet bygger på ett samarbete mellan lärarna i fysik, svenska och bild och lämpar sig utmärkt som en temadag.

Tanken med materialet är att väcka elevernas egna funderingar kring energifrågor och hur de enskilt eller i grupp med övertygande budskap och den visuella bilden som verktyg, skapar engagemang hos sina klasskamrater kring viktiga samhällsfrågor.

#lysandeenergi vill ge ytterligare perspektiv på och komplettera de grundläggande kunskaperna inom respektive ämne och kunskapsområde. Materialet ligger i linje med Lgr 11 i följande centrala delar och ska hjälpa er som lärare att arbeta med dessa på ett gemensamt och lustfyllt sätt.

Materialet är helt kostnadsfritt och består av lärarhandledning och elevmaterial, du väljer själv om du vill skriva ut materialet (välj utskrift) eller använda det digitalt (välj interaktiv).

Filerna ligger upplagda enligt följande:
Förhandsvisa: Elevmaterial (interaktivt)
Förhandsvisa 2: Elevmaterial (utskrift)
Förhandsvisa 3: Lärarhandledning (utskrift)
Förhandsvisa 4: Lärarhandledning (interaktivt)

 

lektion.se #lysandeenergi lektionsbild


    

Ladda ner lektionsfil

Medlemmar kan ladda ner alla lektioner, rekommendera lektioner till andra medlemmar och diskutera dem på forumet.