17

Lektion : Energi styr natur, miljö och klimat och ekonomi.

Författare: K-G Ahlström
Datum: 14 februari 2013
Senast uppdaterad: 1 februari 2016
Ämnen: Ma/No/Teknik, Fysik, NO, SV/SO, SO
År: Grundskola år 6–9
Lektionstyp: Powerpoint

Beskrivning

Ett PowerPoint- program med enkel och saklig fakta om energi. Programmet ger underlag för samtal, diskussioner och reflektioner. En metod är att först låta eleverna i en klass enskilt eller parvis ta del av programmet och sedan som lärare arbeta med det tillsammans med klassen. Uppgiften kan var att ställa frågor.

Energi är styvmoderligt behandlat i media fastän det ligger som grund för vad som händer i natur, miljö och klimat. Programmet finns även på Slideboom, så eleverna kan använda programmet hemma. Sprid gärna adressen, även utanför skolans värld.  http://www.slideboom.com/presentations/694432/Energi-styr-natur%2C-milj%C3%B6-och-klimat

Fortsätt gärna att använda mina program om energi, ca 20 olika. Energi - ett arbetsområde och Energi förklarar varför det händer har vardera över 7 000 nedladdningar. 

Klicka på Lektioner. Om texten Färre sökalternativ är synlig, skriv in mitt namn, K-G Ahlström, i rutan under Författare. Klicka på Sök. Om texten Fler sökalternativ är synlig, klicka på den så att Författare kommer fram. Sedan är det bara att fortsätta som förut.



    

Medlemmar kan ladda ner alla lektioner, rekommendera lektioner till andra medlemmar och diskutera dem på forumet.