5

Lektion : Fettisdag bildordlista

Författare: Erika Englund
Datum: 8 februari 2013
Ämnen: SV/SO, SFI, SVA
År: Grundskola år 3–9
Lektionstyp: Ordkunskap

Beskrivning

Två sidor med bilder och korta texter till bilderna (singular och plural), om fettisdag och semla. (SMART board dokument)

Dokumentet har använts med lågutbildade grupper för att lära dem om fettisdagen, vad semlan innehåller, att den inleder fastan och att historien säger att kungen Adolf Fredrik föråt sig på semla och dog.

Vi bjöd också deltagarna på små semlor (kaffesemlor), det var väldigt uppskattat! 

SMART Board

Med hjälp av express.smarttech.com kan ni ta del av Notebook-lektioner. Det bästa är att ha den skarpa versionen installerad på samtliga datorer i verksamheten samt att erbjuda pedagoger och elever/föräldrar att ha den hemma. Detta är kostnadsfritt om ni har SMART Board på er enhet. Gå in på smartboard.se eller smartklubben.se för mer information om hur du laddar ned Notebook.

SMART Board är en interaktiv skrivtavla som förbättrar och förenklar dina lektioner genom att på ett enkelt sätt visualisera och förtydliga dina lektioner. Bäst av allt är att SMART Board är intuitiv och enkel att använda samtidigt som du kan utvecklas tillsammans med den och då göra mer avancerat innehåll.

SMART Klubben ger dig verktyg att fortsätta din personliga utveckling. Registrera dig på smartklubben.se.

Med en SMART Board tillgodoser du fler typer av inlärningsbehov. Låt eleverna vara aktiva genom att skriva och styra den med fingrarna. Som pedagog kan du enkelt plocka upp föregående dags lektion för att repetera samt delge kollegor lektioner du skapat.

För mer information eller bokning av ett kostnadsfritt inspirationsseminarium på din skola, kontakta oss!    

Medlemmar kan ladda ner alla lektioner, rekommendera lektioner till andra medlemmar och diskutera dem på forumet.