2

Lektion : sommarord, substantiv och verb

Författare: Erika Englund
Datum: 9 januari 2013
Ämnen: SV/SO, SFI
År: Grundskola år 3–9
Lektionstyp: Ordkunskap, ordförståelse

Beskrivning

En bildordlista med olika sommarord, substantiv och verb. Började med att jag använde Meggi Aciz lektion med felstavade meningar (lektion 16709), tack Meggi! Eleverna visste inte vad strand eller Gotland var, så jag har gjort ett SMART-board dokument med bilder och ord (singular och plural, presens och preteritum, "imperfekt"), substantiv på ett ark och verb på ett. Dessutom har jag skrivit ihop en lista på tolv ord i Skolstil, det är jättebra att träna sin handstil då många t.ex. har svårt att forma bokstäverna och veta vilka som ligger på raden/"hänger" nedanför (g, j, y ex.) Alla bilder är hämtade via sökmotor på internet.

SMART Board

Med hjälp av express.smarttech.com kan ni ta del av Notebook-lektioner. Det bästa är att ha den skarpa versionen installerad på samtliga datorer i verksamheten samt att erbjuda pedagoger och elever/föräldrar att ha den hemma. Detta är kostnadsfritt om ni har SMART Board på er enhet. Gå in på smartboard.se eller smartklubben.se för mer information om hur du laddar ned Notebook.

SMART Board är en interaktiv skrivtavla som förbättrar och förenklar dina lektioner genom att på ett enkelt sätt visualisera och förtydliga dina lektioner. Bäst av allt är att SMART Board är intuitiv och enkel att använda samtidigt som du kan utvecklas tillsammans med den och då göra mer avancerat innehåll.

SMART Klubben ger dig verktyg att fortsätta din personliga utveckling. Registrera dig på smartklubben.se.

Med en SMART Board tillgodoser du fler typer av inlärningsbehov. Låt eleverna vara aktiva genom att skriva och styra den med fingrarna. Som pedagog kan du enkelt plocka upp föregående dags lektion för att repetera samt delge kollegor lektioner du skapat.

För mer information eller bokning av ett kostnadsfritt inspirationsseminarium på din skola, kontakta oss!    

Medlemmar kan ladda ner alla lektioner, rekommendera lektioner till andra medlemmar och diskutera dem på forumet.