48

Lektion : Kalender till SmartBoard

Författare: Anna Svensson
Datum: 12 augusti 2012
Senast uppdaterad: 25 juni 2014
Ämnen: Ma/No/Teknik, NO, SV/SO, SVA, Svenska, Övrigt, Tips
År: Grundskola år F–3
Lektionstyp: Interaktiva övningar

Beskrivning

Kalender för 2012-2013

Orginalet, Daily Calendar, kommer från Smart Exchange och är gjord av Joy Scaglione. Jag har fått hennes tillåtelse att dela den med er.

Jag har arbetat om kalendern efter svenska högtider, tagit bort några amerikanska (exempelvis thanksgiving), samt översatt allt till svenska. Tanken är att man kan använda kalendern varje morgon för att gå igenom vilken dag det är, om det händer något speciellt, och det finns även sidor om dagens väder och födelsedagar.

Kalendern sträcker sig från augusti till juli, med påsk i mars då det är då den infaller 2013. 

SMART Board

Med hjälp av express.smarttech.com kan ni ta del av Notebook-lektioner. Det bästa är att ha den skarpa versionen installerad på samtliga datorer i verksamheten samt att erbjuda pedagoger och elever/föräldrar att ha den hemma. Detta är kostnadsfritt om ni har SMART Board på er enhet. Gå in på smartboard.se eller smartklubben.se för mer information om hur du laddar ned Notebook.

SMART Board är en interaktiv skrivtavla som förbättrar och förenklar dina lektioner genom att på ett enkelt sätt visualisera och förtydliga dina lektioner. Bäst av allt är att SMART Board är intuitiv och enkel att använda samtidigt som du kan utvecklas tillsammans med den och då göra mer avancerat innehåll.

SMART Klubben ger dig verktyg att fortsätta din personliga utveckling. Registrera dig på smartklubben.se.

Med en SMART Board tillgodoser du fler typer av inlärningsbehov. Låt eleverna vara aktiva genom att skriva och styra den med fingrarna. Som pedagog kan du enkelt plocka upp föregående dags lektion för att repetera samt delge kollegor lektioner du skapat.

För mer information eller bokning av ett kostnadsfritt inspirationsseminarium på din skola, kontakta oss!    

Medlemmar kan ladda ner alla lektioner, rekommendera lektioner till andra medlemmar och diskutera dem på forumet.