Lektion : Testo de vocabulario personalizado

(Färre än 5 omdömen)
Maria Gustafsson
5 mars 2012
Spanska
Gymnasiet
Kunskapstest

Beskrivning

Eleverna får själva välja 20 glosor som de vill lära sig på en vecka. Det kan t ex vara en lämplig examinationsform när de arbetar med lästexter som det inte finns någon gloslista till. Se till att de mejlar in listan flera dagar innan du ska ha själva testet - det visar sig att ofta har de översatt ett verb med ett substantiv, en preteritumform med en infinitiv o. s. v. Du måste alltså kolla deras inskickade listor och i förekommande fall mejla tillbaka en rättad version!

På själva testet får varje elev sin egen lista, men utan översättningar. Sedan får de göra egna meningar med orden. I den version som ligger här krävs det att de kan dåtid och nutid, men det kan man så klart anpassa efter nivå och vad man vill testa.

Eleverna brukar klaga på att det är svårt, men å andra sidan kan man få ett högt betyg om man får till riktigt fina meningar. Dessutom brukar jag uppmana dem som är svaga att välja enkla ord och inte ta sig vatten över huvudet, och de som siktar på A-C att välja svårare ord. Individualiserad examination alltså.

lektion.se Testo de vocabulario personalizado lektionsbild

Medlemmar kan ladda ner alla lektioner, rekommendera lektioner till andra medlemmar och diskutera dem på forumet.