16

Lektion : Astrid Lindgren

Författare: Anna Carlehed
Datum: 20 december 2011
Senast uppdaterad: 22 december 2011
Ämnen: SV/SO, SFI, SVA
År: Grundskola år 1–9
Lektionstyp: Smartboard

Beskrivning

En smartboard-presentation som introduktion till vem Astrid Lindgren är. Vi pratade om denna och sedan såg vi en kort snutt från en film om Pippi Långstrump. Det går också bra att läsa lite om Pippi efteråt.

Presentationen ger förförståelse för vilka Astrid Lindgren och Pippi Långstrump är.  När jag går igenom verb och ord så ger jag exempel och låter också eleverna ge exempel för att de ska komma ihåg dem. Det skulle ha varit bra att haft några diskussions-tillfällen också, annars blir det lite långsamt att gå igenom allt detta vid samma tillfälle.

Jag gjorde denna till en nybörjargrupp på Sfi - kurs B. Men den kan säkert anpassas till andra grupper också.

 

 

SMART Board

Med hjälp av express.smarttech.com kan ni ta del av Notebook-lektioner. Det bästa är att ha den skarpa versionen installerad på samtliga datorer i verksamheten samt att erbjuda pedagoger och elever/föräldrar att ha den hemma. Detta är kostnadsfritt om ni har SMART Board på er enhet. Gå in på smartboard.se eller smartklubben.se för mer information om hur du laddar ned Notebook.

SMART Board är en interaktiv skrivtavla som förbättrar och förenklar dina lektioner genom att på ett enkelt sätt visualisera och förtydliga dina lektioner. Bäst av allt är att SMART Board är intuitiv och enkel att använda samtidigt som du kan utvecklas tillsammans med den och då göra mer avancerat innehåll.

SMART Klubben ger dig verktyg att fortsätta din personliga utveckling. Registrera dig på smartklubben.se.

Med en SMART Board tillgodoser du fler typer av inlärningsbehov. Låt eleverna vara aktiva genom att skriva och styra den med fingrarna. Som pedagog kan du enkelt plocka upp föregående dags lektion för att repetera samt delge kollegor lektioner du skapat.

För mer information eller bokning av ett kostnadsfritt inspirationsseminarium på din skola, kontakta oss!    

Medlemmar kan ladda ner alla lektioner, rekommendera lektioner till andra medlemmar och diskutera dem på forumet.