Lektion : Bildkort spanska

5 omdömen
Anna Tynelius
12 maj 2011
Spanska
Grundskola år 8-9
Arbetsuppgift

Beskrivning

Den här bildsviten har jag satt samman för att man ska kunna använda till såväl muntliga som skriftliga aktiviteter. Beroende på om man har stora klasser eller små kan man skriva ut flera ark eftersom det inte gör något om man har dubletter. Personligen har jag tänkt klippa ut bilderna och sätta dem på färgat papper, olika färg för olika "kategori" för att det ska bli enklare att hålla koll på dem. Sen plastar jag korten så de håller.

När man arbetar med korten tar varje elev ett kort från varje "kategori" - ett personkort, ett kartkort, ett intressekort och ett matkort.

Exempel på användning:

  • Man kan låta två eller tre elever sitta tillsammans och berätta för varandra om "sig själva" och/eller intervjua varandra.
  • Man kan låta en elev berätta muntligt om "sin vän" (personen på kortet).
  • Man kan låta eleven skriva om personen, antingen i första eller tredje person. All den fakta de får på korten ska vara med, men sen kan man fylla på med annat, exempelvis familj, framtidsplaner, etc.

Jag ser också detta som ett bra sätt att öva sig på att använda strategier för att uttrycka sig, om man inte kan det exakta ordet för det som kortet visar t ex.

Lämna gärna en kommentar om ni har synpunkter eller tips på fler bra användningsområden!

Medlemmar kan ladda ner alla lektioner, rekommendera lektioner till andra medlemmar och diskutera dem på forumet.