Lektion : De compras – köp och sälj

5 omdömen
Tore Hultman
11 augusti 2010
Engelska, Franska, Spanska, Tyska
Grundskola år 6-9
Rollspel

Beskrivning

Det här är en uppiffad variant på en rollspelsinriktad övning som jag grävde fram ur anteckningarna från en fortbildningskväll för några år sedan. Den är avsedd framför allt som en praktisk övning för elever som har fått sitta still för länge, eller som bara vill träna spanska i en sorts situation som alla kan relatera till.

I korthet går den ut på att skriva ut "handelsvaror" och dela ut dem till en grupp elever som ska agera "försäljare" som lägger fram varorna i varsitt stånd i klassrummet. Övriga i rummet är kunder, som delas in i grupper om 2-3 och får varsitt rollkort och €100 att rätta sig efter. Om du får reda på att du ska på campingresa kan det till exempel vara en bra idé att handla handelsvaran "tält", osv. Det har blivit en del munterhet när en grupp elever som ska på fjällsemester stått där efter övningens slut och fått redovisat köp av "paraply" eller "stridsvagn".

Eurosedlarna är monopolpengar som du kan skriva ut härifrån, men jag föredrar att skriva ut varu- och rollkorten på fotopapper eller plasta in för längre hållbarhet. Jag har skrivit på spanska, men det är ju en lätt sak att kopiera och skriva på vilket språk du vill.

Ha så kul! ;)

Medlemmar kan ladda ner alla lektioner, rekommendera lektioner till andra medlemmar och diskutera dem på forumet.