Lektion : Arbetssökande. Bli oemotståndlig.

5 omdömen
Marie Hansson
3 juli 2010
Arbetsliv, Livskunskap, Psykologi
Gymnasiet
PPT, genomgång

Beskrivning

Underlag till föreläsning/genomgång om hur man söker arbete med framgång. Denna föreläsning med diskussion höll jag för arbetssökande vuxna, men den kan säkert fungera för gymnasieelever eller Komvuxstuderande också. Powerpointpresentationen/PDF innehåller de viktigaste nyckelbegreppen. Den är gjord, så att man själv som lärare får berätta mer ingående vad det handlar om. Det är bra att hålla igång en dialog med eleverna under tiden om deras reflektioner.

Första sidan handlar om första intrycket och att vi även i text tar starkast intryck av det som kommer först. Alltså brukar många tycka bäst om den första raden av ord. Denna sidan kan endast visas under cirka en sekund, så att inte någon hinner se att det är samma ord. Det kan hända i alla fall. I så fall får man diskutera om de tycker att det stämmer, det vill säga att man påverkas av ordens ordning. Det går också att experimentera med denna sida och lägga till några ord, så att det blir så många att ingen hinner läsa alla och jämföra.

Inspiration till föreläsningen kommer från boken "Bli oemotståndlig" av Philippa Davies. Jag har också hämtat en del uppgifter från boken "Advanced Social Psychology" av Abraham Tesser. Därför har jag angivit dessa böcker som källor på några av sidorna.

Medlemmar kan ladda ner alla lektioner, rekommendera lektioner till andra medlemmar och diskutera dem på forumet.