Lektion : Så ska det låta – i skolan

5 omdömen
Bitte Andreasson
16 december 2009
Musik, Tips, Ämnesövergripande
Grundskola år 1-9
smartboard

Beskrivning

Jag har gjort en variant av TV:s "Så ska det låta" för Smartboard. Jag har hämtat en första idé från antingen lektion eller smartklubben och sedan vidareutvecklat den. På första sidan finns tre stora stjärnor, när man klickar på dem kommer tre intron som eleverna ska gissa. (Gläns över sjö och strand, Staffansvisa och Stilla natt fr. Multimediabyråns musikarkiv)

På stjärnor med en siffra kommer man till poängsida. Klicka på pil upp eller ner för att ge/dra av poäng. Klicka på stjärna med sidnummer för att komma tillbaka till aktuell sida.

På varje låtsida finns 6 vändbara rutor. Två av dem innehåller bomord. Får man ett bomord går turen över till andra laget.Låtarna som finns med är:

sid.2 Midnatt råder

sid.3 Nu tändas

sid.5 Nu är det jul igen

sid.7 We wish you a merry Christmas

sid. 8 Jag såg mamma kyssa tomten

Sid. 4 o 6 är bilder, lagen väljer 2 bilder som ska finnas med i den sång de sjunger. här kan man hålla på så länge de hittar på nya sånger.

Sista sidan är en sida för poängräkning. Klicka på pilarna ovanför siffran för att ge poäng. Dessa kan vara svåra att få att ge bara en poäng, men det kan ju i sig bli ett roligt inslag, att poängräkningen blir lite godtycklig....

 

Medlemmar kan ladda ner alla lektioner, rekommendera lektioner till andra medlemmar och diskutera dem på forumet.