Lektion : Mat på hållbar väg

Sponsor: Världsnaturfonden WWF
Datum: 1 augusti 2016
Ämnen: Ma/No/Teknik, Biologi, NO, SV/SO, SO, Svenska
År: Grundskola år F–9
Lektionstyp: Ämnesövergripande, reflektioner, handlingsinriktat, uppvärmning, fördjupning, utåtriktad, delaktighet

Beskrivning

Aktuell kunskap om mat och att bli en medveten konsument är viktiga inslag när vi ska minska våra ekologiska fotavtryck och rätta in vår konsumtion efter vad planeten Jorden tål.

Mat, från produktion till konsumtion, står för en fjärdedel av vårt ekologiska fotavtryck med betydande klimatpåverkan. Mat på hållbar väg vill berika och bredda undervisningen om mat, från jord till bord. Det handlar om frågor där eleverna motiveras av det vardagsnära och de aktuella frågorna.

Handledningen innehåller fakta om mat och måltid samt 16 övningar. På hemsidan finns tillhörande illustrationer samt en film.

En central övning är Butik på hållbar väg som är en butiksundersökning där äldre elever bedömer utbudet av varor och hur väl butiken bidrar till hållbar utveckling. Elevernas iakttagelser redovisas på WWFs hemsida och blir därmed öppen för andra att ta del av.

För frågor kontakta Germund Sellgren germund.sellgren@wwf.se

 


    

Ladda ner lektionsfil

Medlemmar kan ladda ner alla lektioner, rekommendera lektioner till andra medlemmar och diskutera dem på forumet.