Lektion : Hedersrelaterad brottslighet – case & spel

Sponsor: Polismuseet, Polismyndigheten
Datum: 2 januari 2017
Ämnen: SV/SO, Religion, Samhällskunskap, Övrigt, Värdegrund
År: Grundskola år 9
Lektionstyp: Diskussionsfrågor, Grupparbete, Arbetsuppgift, Interaktiva övningar, Reflektioner, Samtal/diskussioner, Värderingsövning

Beskrivning

Lägg en annorlunda och stimulerande lektion på Polismuseet eller använd dig av våra lärarhandledningar för planeringen av din lektion. Genom Polismuseets pedagogiska program har du och dina elever möjlighet att få en bred och fördjupad kunskap om polisen och polisers arbete. 

Lärarhandledningen för planeringen av lektionen ”Hedersrelaterad brottslighet” baseras på ett verkligt case och ett nätbaserat spel. Caset handlar om Rita och vad som händer när en närstående slår och utsätter henne för övergrepp. Handledningen kan du ladda ner här på lektion.se. 

Du som lärare kan välja mellan två lektionsupplägg. Det ena upplägget innebär att eleverna sitter i smågrupper framför datorn och spelar det spel som behandlar fallet. Efteråt diskuterar ni i storgrupp utifrån lärarhandledningen. Det andra upplägget är att i storgrupp spela spelet och diskutera under spelets gång.

Spelet och lärarhandledningen hittar ni via följande länk: http://www.polismuseet.se/Skola/Pedagogiskt-material/Case-kring-brott-i-nara-relationer/


    

Ladda ner lektionsfil

Medlemmar kan ladda ner alla lektioner, rekommendera lektioner till andra medlemmar och diskutera dem på forumet.