Lektion : Bad-, Båt- och Isvett i skolan

Sponsor: Svenska Livräddningssällskapet
Datum: 6 februari
Ämnen: SV/SO, Samhällskunskap, SO, PRA/EST, Idrott & Hälsa, Övrigt, Ämnesövergripande
År: Grundskola år 1–6
Lektionstyp: Kunskapstest, muntliga övningar, samtal/diskussioner, reflektion

Beskrivning

Badvett, Båtvett och Isvett har funnits i skolan sedan 1993. Det ges ut av Svenska Livräddningssällskapet och är ett gratismaterial som kan beställas enkelt på vår hemsida. Sedan 2011 har de tre häftena samlats i häftet Barnens Livräddningsskola och är även uppdaterat för att passa den värld vi lever i idag, utan att för den delen tappa den viktiga kunskap som Badvett, Båtvett och Isvett lär ut. 

Barnens Livräddningsskola finns för att tidigt ge barn rätt attityd och grundläggande kunskaper i hur de tryggt kan uppträda vid vatten och isar. Dessutom vill vi att barnen ska få kunskap i att hjälpa en medmänniska i nöd - att rädda liv. Vi vill med Barnens Livräddningsskola ge er lärare ett pedagogiskt material som kan bidra till att aktivera eleverna.

Arbetshäftet är framtaget för att passa eleverna i klass 1-3 men kan också användas i fritidsverksamheten eller förberedelseklasser. Efter det att klassen har gått igenom Barnens Livräddningsskola kan eleverna ta med sig materialet hem. Häftena är utformade för att kunna användas även i hemmet tillsammans med syskon och föräldrar.

Förberedelse

  1. Beställ eller skriv ut häftet via länken nedan. Kom ihåg att även skriva ut lärarhandledningen.
  2. I klassrummet, dela ut häftet till alla elever.
  3. Följ sedan lärarhandledningen.

Om du vill slippa skriva ut själv kan du med fördel beställa färdigtryckt material av Barnens Livräddningsskola, samt läsa mer om ni klickar här.

Fler material från Svenska Livräddningssällskapet
 Bad-, Båt- och Isvett i skolan - LÄTTLÄST


    

Ladda ner lektionsfil

Medlemmar kan ladda ner alla lektioner, rekommendera lektioner till andra medlemmar och diskutera dem på forumet.